Æblegløg
Æble gløg
Så kom opskriften vi brugte i går på Julemødet ned på papir
Sirup:
800 gram rørsukker
2 vaniljestænger
Ingefærd - fint revet, jeg brugte en halv knold, af en halvstor ingeværd rod.
6 små kanelstænger af ca 10 cm længde
Fyld:
6 L ufiltreret god æblemost
400 g Tranebær, disse må gerne være syrlige.
Mandler som er skåret på langs. Jeg brugte den hurtige version og købte to små færdigskårede mandler fra poser.
1 lille pose æbler, gerne syrlige, da æble sirup og most sammen bliver meget sødt.
50 cl mørk rom
Først varmede jeg sukkeret med en sjat æble most som fik lov at koge ind til sirup med revet ingefærd og alle kanelstænger samt indholdet af vanilie stængerne.
Dette stod og hyggede sig noget tid.
Derefter blev æblemost tilsat da massen var næsten så tyk som honning og let brunet.
Da æblemosten var opvarmet blev tranebær tilsat og efter 10 min blev hakkede æbler og mandler tilsat.
Æblerne fik varme et stykke tid (10 min ca) men hold øje med æblerne så der stadig er lidt bid i dem.
Man kan med fordel komme lidt andre jule krydderier i, korianter eller måske nelliker mm.
Velbekomme :-) og God Jul