Andre drikke
Hyldeblomst Champagne
12-15 Store hyldeblomstskærme
¼ Hvidvinseddike
10L Koldt vand
1 Usprøjtet citron i skiver
1 kg (økologist) rørsukker
Læg blomsterskærmene i en rengjort spand sammen med de øvrige ingredienser og dæk til med et rent klæde.
Lad blandingen hvile ved stuetemperatur i 3 døgn. Rør i blandingen en gang imellem.
Gør flaskerne rene (Brug evt store cola flasker med skruelåg) skyl dem til sidst i varmt vand tilsat lidt atamon.
Filtrer herefter Hyldeblomstvæsken gennem et rent klæde og hæld den på flasker.
Lad flaskerne stå endnu et par dage ved stue temperatur. Når der bankes let på flaskerne, og der dannes små bobler, er de klar til lagring ved kældertemperatur, ca 10 -15 grader. Nu varer det 3-4 måneder inden de kan serveres.
Hvis man vender flaskerne hver anden dag under lagringen undgår man, at bundfaldet sætter sig fast i bunden.