Andre drikke

Hyldeblomst Champagne

12-15 Store hyldeblomstskærme

¼ Hvidvinseddike

10L Koldt vand

1 Usprøjtet citron i skiver

1 kg (økologist) rørsukker

 

Læg blomsterskærmene i en rengjort spand sammen med de øvrige ingredienser og dæk til med et rent klæde.
Lad blandingen hvile ved stuetemperatur i 3 døgn. Rør i blandingen en gang imellem.

Gør flaskerne rene (Brug evt store cola flasker med skruelåg) skyl dem til sidst i varmt vand tilsat lidt atamon.

Filtrer herefter Hyldeblomstvæsken gennem et rent klæde og hæld den på flasker.

Lad flaskerne stå endnu et par dage ved stue temperatur. Når der bankes let på flaskerne, og der dannes små bobler, er de klar til lagring ved kældertemperatur, ca 10 -15 grader. Nu varer det 3-4 måneder inden de kan serveres.

Hvis man vender flaskerne hver anden dag under lagringen undgår man, at bundfaldet sætter sig fast i bunden.

Kom og vær med

Kom og vær med på vores ture. Vi har mange hyggelige ture i naturen hvor vi nyder kaffe og kage efter vi har plukket bær eller urter.

Lær om planter

I lauget har vi medlemmer som har bred viden om blandt andet Svampe, planter, træer, bær og frugt, så vores ture er altid oplysende og inspirerende.

Vinter møder

Om vinteren hvor der er koldt udenfor og ingenting at plukke i naturen, hygger vi os indenfor med plandt andet konkurrencer, bingo og spændende gæste foredrag.