Hyldeblomst
Hyldeblomstsnaps
Først skal du lave en portion hyldeblomstsaft
Du skal bruge :
50 blomsterskærme/ ca. en halv indkøbspose - pluk blomsterne tidligt om morgenen, gerne før solens stråler rammer dem.
3 citroner usprøjtede
1 ps. citronsyre
2 kg lyst rørsukker kan evt. erstattes af alm. sukker med lidt brun farin i
2 liter kogende vand
Evt. atamon
Der er med garanti små sorte dyr i skærme de skal bankes ud. Klip de groveste stængler af og læg selve blomsterne i en stor skål der kan tåle varmen.
Skær citronerne i tynde skiver og læg dem over skærmene hvis man ikke ønsker så meget bitterstof i kan man skrælle citronerne og kun ligge lidt af skrællen ved.
Drys citronsyre og sukker over og hæld det kogende vand over.
Hvis man ikke ønsker at henkoge eller fryse saften kommes atamon i.
Dækkes til og stilles køligt ca. 3 dage - husk at rør af og til. Si den og du har en fantastisk sommerdrik.
Saften er også super i en volkomstdrik med Asti eller anden mousserende vin i.
Kvaset der er tilbage i skålen hældes over med vodka og står og trækker yderligere ca. 3 dage, sies kan drikkes straks.
(Malene)