Valnød
Valnød:
De grønne , plukkes senest 10 august, 4 max 5 nødder til 70cl. snaps, nødderne deles i kvarter el skiver, trækker min, 5 mdr. filtreres, henstilles til bundfældning, til næste års høst , 1 august, filtreres , fortyndes drikkeklar, stilles til lagring og er så klar til kaffen Juleaften. Tag gerne låget af ugentlig, til udluftning og iltning.
(25/7 2009 Hans Andresen.)
Valnød med Enebær:
Når du har en valnød snaps drikkeklar, dvs. ren snaps tilsat den valnød essens du har lavet, ikke stærkere end til lidt svagere end du synes den skal være, - så er den nemlig bedst - tilsætter du essens af den snaps du har trukket på enebær - meget lidt af gangen, - ryst - tilsæt , - ryst , osv . Prop flasken godt til , læg den ud i bilen, lad den køre med en måneds tid.
(29/7 2009 Hans Andresen)
Valnødde/rosin
1 håndfuld valnødder ( de modne afskallede nødder ), 1 håndfuld rosiner, ½ flaske Brøndum klar, Dette står og trækker i ca 10 dage, hvorefter valnødderne tages fra, rosinerne skal blive i snapsen.
(Linda Hansen 26.72009)