Fary Lochan i Give
Turen vil blive afholdt den søndag den 9. juni 2013
Der er afgang med bus fra Mariekirken i Sønderborg kl. 9.00 og opsamling kl. 9.30 i Rødekro ved Statoil samkørselsplads i Rødekro.
På vejen derop vil der være en kop kaffe eller te, ønsker man lidt til kaffen skal det selv medbringes..
Vi forventer at være deroppe ved ca. 11 tiden og starter med en rundvisning med efterfølgende snapsesmagsprøver.
Fery Lochan opstod af drømmen om at lave whisky i Danmark. Siden etableringen har anlægget været igennem en test og indkøringsfase. Det første fade på FARY LOCHAN DESTILLERI blev lagt i kælderen 31. december 2009. Ideen er at lave et produkt, hvor traditionel skotsk produktion er tænkt ind. Whiskyen skal være i den runde og bløde ende. Indimellem forventer vi, at der bliver plads til andre spændende tiltag. For at dette kan ske, er det dog nødvendigt, at alle produkter gennemgår en intern og ekstern kvalitets-kontrol, af da vi ikke ønsker at sende et produkt på markedet, som vi ikke kan stå 100% inde for.
På FARY LOCHAN foregår produktionen på originale skotske kobber stills — de eneste af sin slags i Danmark.
Det er Danmarks første og hidtil eneste nybyggede whisky destilleri. Kobberkedlerne der bruges i produktionen er originale fra Skotland. Destilleriet er det mindste destilleri i Danmark, og formentlig også det mindste i verden. Derudover har destilleriet den smukkest tænkelige placering, opført i pagt med naturen.
Siden foråret 2010, har der på Fary Lochan destilleri været lavet forskellige snapsetyper.Det er en lang proces, hvor der laves mange forsøg. Først når vi føler at vi har de rette produkter, vil vi frigive flaskerne. Vi laver nu en hel del varianter af snaps, som kan købes på vores salgshjemmeside.
- en type: snapse som vi laver helt fra bunden, med en langsom gæring og derefter destillering. Det er vores æble- og pæresnaps.
- en anden type: kryderi- og urtesnaps, som vi laver fra bunden med kryderier og urter, som vi så blander i en snaps, som vi får hjem til formålet, den er helt neutral i smagen. Beskrivelsen af nogle af snapsene kan ses her:
Om rundvisningen kan kort fortælles:
Her får du mulighed for at se og smage vores produkter. Turen indbefatter en rundtur på virksomheden (også kælderen). Du vil høre om de forskellige processer. Vi slutter af i showroomet, hvor du smager 4 forskellige produkter.Turen tager ca. 2 timer. Alt efter vejret starter vi i vinmarkerne, så husk praktiske sko. Og der vil være mulighed for indkøb, hvis der er noget man er faldet for.
Det bliver virkelig en spændende dag.
Læs gerne mere om stedet på http://www.farylochan.dk/
Derefter spiser vi frokost, husk madkurv, alt efter vejret kan vi være hos Fery Lochan, men er vejret godt finder vi et hyggeligt sted udenfor.
Vi forventer at være retur i Sønderborg kl. 16 ca.
Pris medlemmer 100,- ikke medlemmer 200,- Der er max. plads til ca. 50 personer. Nuværende medlemmer har førstepriotet.
Bindende tilmelding gerne hurtigst muligt og senest 30. april til Oldermanden Hans på quisonne@bbsyd.dk Husk det er efter Først til mølle.
Husk madkurv og praktiske sko.